Belangrijke vitaminen uitgelicht!

Vitaminen om gezond (en niet te snel) te verouderen!

 

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat inname van extra vitaminen en mineralen de gezondheid ondersteunt. Daarnaast is suppletie ook enorm populair geworden om de huid, je grootste orgaan, te verbeteren. Het aanbod is mega groot. Waar moet je op letten? Welke zijn het meest zinvol? Twee belangrijke vitaminen lichten we uit omdat ze actueel zijn voor de tijd waarin we leven.

Vitamine D3 

Vanaf september is de zon te zwak voor aanmaak van vitamine D. De enige bron waar we het daarna nog uit kunnen halen is vette vis. Het voorraadje dat je hebt opgebouwd door de zon verbruik je al snel op, waardoor je in de wintermaanden eerder geveld wordt door griep. Vitamine D versterkt je immuunsysteem. De typische seizoensgebonden virussen tieren in deze periode welig om ons heen. Door de anderhalve meter maatregel kunnen we bovendien meer last krijgen van een verminderde afweer. Extra bescherming is dus verstandig. 

Vitamine K2 

Vitamine K2 is voor velen nog niet bekend, terwijl deze vitamine erg veel betekent voor je lichaam. Binnen het Nederlands voedingspatroon leveren alleen kwark en kaas serieuze hoeveel- heden van deze vitamine. Volgens onderzoek bleken veel COVID-19- patiënten een fors K2-tekort te hebben. Vitamine K2 is onmisbaar voor hart- en bloedvaten, hersenen, longen, nieren en botten. Het remt calciumafzetting in de aderen (aderverkalking) en daardoor hart- en vaatziekten en versterkt de botten. Als K2 samen met vitamine D wordt ingenomen, blijkt de werking nog sterker. Het is volgens longarts Rob Janssen een heel krachtige vitamine die veel te weinig aandacht krijgt en waarbij vitamine D zelfs verbleekt. Anti-aging ten top! 

Diverse onderzoeken wijzen uit dat vitamine K2 een van de belangrijkste gezonde veroudering-voedingsstoffen op de hedendaagse markt zou kunnen zijn. K2 is een ideaal in combinatie met omega 3 of met vit D. 

De vitaminen A, D, E en K zijn vitaminen die in vet oplossen en in die in je lichaam worden opgeslagen in vetweefsel. Omega-3 visolie verrijkt met alle vet oplosbare vitaminen is een efficiënte manier om de vitaminen goed te bewaren en goed te laten opnemen door je lichaam. 

Bij YIP werken we met de voedingssuppletie van ScKIN Nutritions. Wil je hier meer informatie over, vraag het onze medewerkers of lees hier meer.