Cellulites aanpakken?

Met cellulitis (‘cellulite’) of sinaasappelhuid (Franse term: peau d’orange) wordt in de cosmetische industrie bedoeld een wat bobbelige structuur die de huid en het onderhuids bindweefsel kan krijgen. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Cellulitis krijgt veel aandacht als schoonheidsprobleem. Billen en bovenbenen die er bobbelig uitzien passen niet in het schoonheidsideaal van slank en strak. 

Cellulitis komt vrijwel uitsluitend voor bij vrouwen en het bevindt zich vooral op de billen en op de bovenbenen. De huid is hobbelig doordat er vetophopingen vlak onder de huid zijn ontstaan, in een onregelmatig patroon. Naast uitstulpingen lijken er ook deukjes of putjes te zijn, waardoor de huid wel een beetje lijkt op een sinaasappel huid.

HOE ONTSTAAT CELLULITIS ?

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen uit het bloed op en worden groter en groter. De billen en heupen zijn bij de vrouw een plaats waar vet makkelijk wordt opgeslagen. De vetcellen liggen in een klompje bij elkaar omgeven door schotjes van bindweefsel. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes enigszins uit, terwijl andere delen van de huid door de bindweefselstrengen niet kunnen uitzetten, daar ontstaat dan een deukje. Hierdoor ontstaat een hobbelig aspect met deukjes.

Huid met cellulites (links), huid zonder cellulites (rechts)

WAT ZIJN DE OORZAKEN ?

Overgewicht, teveel eten en te weinig lichaamsbeweging is een oorzaak, en het ouder worden waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt ook een rol. Maar dit zijn niet de enige oorzaken, want cellulitis kan ook voorkomen bij jongeren, kinderen, en bij slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulitis. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht. Als mogelijke factoren naast ouder worden, overgewicht, en gebrek aan lichaamsbeweging worden ook genoemd hormonale veranderingen die optreden tijdens de puberteit, zwangerschap, en de overgang, erfelijke factoren en roken.

KAN CELLULITES BEHANDELD WORDEN?

Zelf kun je er aan werken door af te vallen en veel te sporten. Zo neemt de vetlaag af en de neemt de spiermassa toe, hierdoor gaat de huid er weer strakker uitzien. Maar daarnaast kan ook de BODY PEEL TOUCH uitkomst bieden en de voedingssupplementen van ScKIN NUTRITION om het afvallen en het weer in balans brengen van de lichaam te ondersteunen.

WAT IS DE BODY PEEL TOUCH VOOR EEN BEHANDELING?

De BODY PEEL TOUCH Treatment is een behandeling waarbij door middel van manuele bindweefselmassage, cupping, koude- en warmtetechnieken het bindweefsel wordt gestimuleerd om opgeslagen toxines op te ruimen en verklevingen op te heffen, tevens worden de zenuwuiteinden geprikkeld. Er treedt een sterke doorbloeding op, waardoor het lichaam overtollig vocht afdrijft en de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Het ontgift, voedt en hydrateert. Je contouren verfraaien. De behandeling is zeer ontspannend (daarna:)), want het is pittig en fijn tegelijk. Wij gebruiken bij deze behandeling de producten van Eminence Organic Skincare.

De eerste behandeling duurt 75 minuten. Hier bepalen we ook waar de verklevingen en zones zich bevinden die extra aandacht behoeven. De behandeling kan los geboekt worden, maar voor lange termijn zichtbaar resultaat en het oplossen van problemen adviseren we een kuur van 5 behandelingen die één keer per week worden ondergaan.

Naar wens kan vanaf de tweede behandeling ook gekozen worden voor een zone behandeling van een probleemgebied. Toch starten we iedere behandeling met de rug omdat daar de basis van het bindweefsel ligt. Onze huidspecialist adviseert je hier volledig over en samen starten we een behandelplan op maat.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE BEHANDELMETHODE?

  • De huid wordt soepeler, elasticiteit en collageen opbouw nemen toe. Verslapping wordt aangepakt en dode huidcellen verwijderd.
  • De huid wordt ontgift, doorbloeding gestimuleerd en vocht afgevoerd.
  • Cellulites en verklevingen verminderen of verdwijnen.

Een behandeling waar je geen spijt van gaat krijgen! En mocht je er meer over willen weten, wij staan klaar voor al je vragen of je neemt de informatie flyer mee naar huis om de informatie nog eens rustig door te lezen.

WE KOMEN NOG EVEN TERUG OP VOEDING!

Je huid is de weerspiegeling van je lichaam. Wanneer we gezond zijn, schittert het van binnenuit. Als je veel vitaminen eet en een gezond voedingspatroon hebt, zie je dat ook aan je huid! Bestrijd een sinaasappelhuid van binnenuit door voedsel te ten dat weinig zou bevat. Zou absorbeert water in het lichaam, wat resulteert in opgezwollen weefsel. Breng je eten daarom liever op smaak met aromatische kruiden in plaats van zout. 

Groenten die rijk zijn aan kalium, zoals broccoli, peulvruchten en spinazie, zorgen er ook voor dat het teveel aan weefselvocht wordt afgevoerd, wat helpt bij het verminderen van cellulites.

En wil je echt een goede start voor optimaal resultaat, start dan met het Vegan Detox Programma van ScKIN NUTRITION. Het geeft een nog mooier resultaat. Omdat je dan al bezig bent met het detoxen van je lichaam, bereidt je je lichaam ook alvast voor op het vrijkomen van al die afvalstoffen met de BODY PEEL TOUCH behandeling.