De 6 voordelen van een massage

Kosten, tijdsdruk, schuldgevoel kunnen een reden zijn waarom je geen massage zou nemen. De voordelen die een massage oplevert zijn echter zo de moeite waard dat we die graag benoemen. Om het schuldgevoel overboord te gooien, de tijd te nemen om daarna juist effectiever te kunnen zijn, en te laten zien dat het een zinvolle besteding is. Een massage is meer dan genieten alleen, het brengt je gezondheid en welbevinden. Massages zijn goed voor je. Behalve dat je bijna zwevend en met een glimlach de deur uitgaat, zijn ze meer dan een ‘feel good’ behandeling. Ze voeden je gezondheid en welzijn, wat al duizenden jaren bekend is. Eigenlijk niets nieuws onder de zon zou je zeggen. Therapeutische massages ontstonden ongeveer 4500 jaar geleden en groeiden uit tot een ontdekking van een gezichtslift, lymfedrainage, reflexologie en nog veel meer technieken.

De gezondheidsvoordelen fysiek en mentaal

Het verhoogt je immuunsysteem. Net als de blootstelling aan de natuur, is een massage behandeling een andere verrassende activiteit die je ingebouwde immuniteit kan verhogen. Volgens een studie in het Cedars-Sinai Medical Center veroorzaakt massage een meetbare toename van de immuunrespons van het lichaam door het aantal witte bloedcellen te verhogen. Het eindresultaat: ons immuunsysteem is sterker en het lichaam is effectiever in het bestrijden van ziekten en aandoeningen.

Het lijkt ontstekingen te verminderen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Chronische ontsteking is immers de oorzaak van veel van onze gezondheidsproblemen – van erg pijnlijke spieren tot ernstige aandoeningen, zoals artritis en spierdystrofie. Massage lijkt de productie van cytokines te verminderen die de sleutel zijn tot ontstekingen.

Het vermindert angst. Studies hebben aangetoond dat massagebehandelingen het stresshormoon, cortisol en dopamine en serotonine kunnen verhogen, de feel-good neurotransmitters in ons lichaam.

Het helpt je beter te slapen en je voelt je over het algemeen alerter. Volgens het National Institute of Health is een eenvoudige massage alles wat je nodig hebt om het serotoninegehalte te verhogen dat je helpt weg te dromen naar dromenland. Door het activeren van deze belangrijke neurotransmitter. Massage verbetert je slaap en verlicht depressie en verhoogt je algehele welzijn).

En tot slot heeft een massage ook geweldige schoonheidsvoordelen voor jouw huid! De wrijving alleen van massage helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en deze te vervangen door levendige nieuwe voor een frisse, stralende teint. Massage versterkt de hydraterende werking van crèmes, die zo essentieel is in de winter. Het helpt gifstoffen uit je lymfestelsel af te voeren en maakt spieren en zacht weefsel los, waardoor het bloed gemakkelijker naar de huid stroomt, het voedt en verjongt en je bloedcirculatie verbetert met een gezonde gloed als resultaat.

Éminence Organics heeft speciale Touch Treatments ontwikkeld, waarbij verklevingen en blokkades worden opgeheven. De verschillende technieken en ingrediënten maken dit tot een heel speciale massage die ook nog eens extra huidverbeterend werkt.

Op deze Touch treatments hebben wij een abonnement op maat gemaakt voor jou! Maar waarom een massage abonnement?

Wanneer je regelmatig een Body Peel Touch of Klassieke Touch massage ondergaat zal deze preventief werken en de kans op, terugkerende, klachten verminderen en je meer helpen ontspannen. Je lichaam gebruik je dagelijks, elke minuut van de dag. Vaak bouw je ongemerkt spanning op in het lichaam, spanning die in de loop van de tijd zich vast gaat zetten in het lichaam. Dit kan je merken aan pijnlijke schouders, nek, armen, onderrug en misschien wel benen. Maar ook onrustig slapen, veel piekeren in het hoofd kan een teken van spanning zijn. Een massage op regelmatige basis kan deze spanning verminderen en zelfs laten verdwijnen zodat jij weer pijnloos de dingen kan doen en ’s nachts een hele nacht door kan slapen.

Je kunt een massage abonnement bij ons afsluiten voor 6 en voor 12 maanden

Abonnement voor 12 maanden:
90 minuten  80,00 per maand
60 minuten. 70,00 per maand
40 minuten 55,00 (alleen Body Peel Touch) per maand

Abonnement voor 6 maanden:

90 minuten  85,00 per maand
60 minuten  70,00 per maand
40 minuten  60,00 (alleen Body Peel Touch) per maand

Iedere maand betaal je het abonnement per automatische incasso.

Heb je nog meer vragen, laat het ons weten, we helpen je graag verder.

Tot snel!