De Nazomer Boost voor jouw haar

De rust en ontspanning van een zomervakantie doet iedereen goed. Maar hoe zit het met de gezondheid van je haar? Dat is misschien wel een ander verhaal. De zon, zee, chloorwater en overmatige styling vanwege de gezellige avonden uit betekenen een grote aanslag op je haar. We geven je graag wat tips om beschadigd haar na de zomer een oppepper te geven.

Ga een tijdje voor een nieuwe haarverzorgingsroutine

Je haar elke dag wassen, föhnen en stijlen? Het lijkt dan misschien wel of je haar steeds perfect zit, maar is dat wel zo? Je haar kan hier juist extra onder te lijden hebben. Het is beter om je haar even zo veel mogelijk met rust te laten. Hiermee kan je nog meer beschadiging aan je haar voorkomen. Was je haar niet meer elke dag, zoals je mogelijk deed toen je elke dag naar het strand of het zwembad ging, maar enkel om de paar dagen. Laat de föhn en de stijltang, daarbij even achterwege. Maar dat niet alleen, ook elastiekjes, spelden en styling gels en sprays, kun je beter een tijdje links laten liggen.

Beperk de schade door wrijving tegen te gaan

Als je haar erg uitgedroogd, broos en stug is geworden in de zomer betekent dit ook dat je haar kwetsbaarder is voor beschadigingen. Beperk de schade door te veel wrijving tegen te gaan. Heb je lang haar, dan is het een goed idee om bijvoorbeeld een losse vlecht te dragen zowel overdag als tijdens het slapen. Let op; gebruik een elastiekje zonder metalen verbindingsstuk, want dit kan je haar juist extra beschadigen. Een andere goede tip is om op een satijnen of zijden kussen te slapen. Dit zijn gladde stoffen, waardoor je ruwe wrijving tegen het kussen voorkomt. Je haarschubben zullen dus minder snel beschadigen.

Borstel en kam je haar zo min mogelijk

Door je haar in een vlecht te dragen kun je dit advies gemakkelijk opvolgen. Je haar raakt hierdoor niet in de war. Borstelen en kammen zorgt voor wrijving en veel mensen trekken sowieso tijdens het borstelen en kammen al snel veel te hard aan hun haar. Dat is wat jouw haar op dit moment niet kan hebben. Als je haar toch echt gekamd moet worden, gebruik dan een kam met wijd uit elkaar staande tanden en gebruik een spray voor het ontwarren van je haren. Wat echt taboe is als je haar al niet in een allerbeste conditie is, is touperen!

Laat de puntjes knippen

Het advies dat je juist niet wil horen, is dat je je haren moet knippen! Toch kan het een goed idee zijn om alleen de puntjes te laten knippen als je gespleten haarpunten hebt. Voor gespleten punten bestaat geen andere oplossing dan ze afknippen. Door alleen de puntjes te knippen, ziet je haar er direct beter uit. Wil je niets weten van de schaar? Dan kun je gespleten punten aanpakken met een professioneel haarverzorgingsproduct (System Professional Liquid Hair) dat gespleten punten verzegelt. De gespleten haarpunten zijn niet meer zichtbaar en het product voorkomt dat je haar verder splijt of afbreekt. Let wel, dit is een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk ontkom je er niet aan om die gespleten puntjes af te knippen.

Hoofdmassage

Veel mensen vergeten dat de conditie van hun haar onlosmakelijk verbonden is met de conditie van hun hoofdhuid. Dode huidcellen kunnen zich op de hoofdhuid opstapelen. Besteed tijdens het wassen van je haar extra aandacht aan het masseren van je hoofdhuid. Hiermee stimuleer je de bloedcirculatie, wat de gezondheid van de huid en je haar ten goede komt.

System Professional After Summer Boost haar treatment inclusief hoofdmassage

Je haar wassen met een shampoo en een conditioner die perfect op jouw haar en de huidige conditie van jouw haar zijn afgestemd kunnen al een groot verschil maken. Tel daar nog eens een extra verzorgend haarmasker bij op en je komt al een heel eind. Laat je door ons adviseren over de juiste verzorgingsproducten. Blijft je haar droog, stug en dof? Dan heeft je haar meer nodig om weer gezond te worden. In dat geval kan een After Summer Boost haarbehandeling uitkomst bieden. Met deze behandeling wordt het haar van binnenuit gevoed en het herstelt de opgelopen schade aan het haar. Je haar zal na de behandeling sterker, veerkrachtiger & beter aanvoelen en de glans komt terug.

We hopen dat je wat met onze tips kunt, maar we denken natuurlijk ook graag met jullie mee en hebben daarom een leuke Nazomer aanbieding bedacht.

De System Professional After Summer Boost Haar Treatment met hoofdmassage, een heerlijke salonbehandeling inclusief een System Professional Haarmasker uitgekozen op jouw type haar voor thuis

NU voor 49,50 (normaal Euro 68,00)