Een stralende huid….dat wil ik ook!

Een mooie stralende huid, dat is toch wel de wens van menige vrouw en stiekem ook wel van de man. Het straalt namelijk gezondheid en vitaliteit uit.

De kenmerken van een stralende huid zijn:

  1. Optimale hydratatie, indien de huid vochttekort heeft ziet deze er dof en trekkerig uit en zijn er vaak ook meer lijntjes zichtbaar en oogt de huid slapper. Een vochtrijke huid ziet er vol uit en heeft een natuurlijke glans (niet te verwarren met een vette huid).
  2. Een gladde textuur met minimale poriën
  3. Een gezonde teint en goede doorbloeding
  4. Een egale huidskleur

Je huid is de spiegel van je gezondheid. Bedenkend dat te weinig slaap, dagelijkse stress, milieuvervuiling en leeftijd allemaal een rol spelen is het niet gek dat een stralende huid bovenaan vele gewenste lijstjes staat. Dagelijkse lichaamsbeweging, gezonde voeding en goede hydratatie zijn niet alleen goed voor de gezondheid, ze doen ook wonderen voor je huid.

 

Drink water gedurende de hele dag

Als grootste orgaan snakt de huid naar water en als je gehydrateerd blijft zal je een paar positieve veranderingen opmerken, zoals:

  • Een gezondere teint
  • Minder fijne lijntjes en rimpels
  • En je zult het niet geloven, maar je houdt minder vocht in het lichaam vast

Als je regelmatig last van puistjes of huidproblemen zoals eczeem ondervindt verhoogt het dagelijks drinken van voldoende water de bloedtoevoer naar de huidcellen, wat essentieel is voor het wegspoelen van onzuiverheden.

Als je van water drinken een belangrijk onderdeel van je dagelijkse gewoontes maakt, merk je dat het aantal puistjes en zelfs de grootte van je poriën afneemt.

Eet antioxidanten
Een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de huid. Het is geen geheim dat ingrediënten zoals suiker en bewerkte voedingsmiddelen belangrijke voedingsstoffen uit de huid onttrekken, en dat zie je. Antioxidanten voorkomen veel problemenConsumeer voeding die rijk is aan antioxidanten zoals kleurrijke groenten en fruit. Vul het eventueel aan met een goede multivitamine.

Je lichaam in beweging brengen werkt als een medicijn
Een andere krachtige manier om de huid te verbeteren en een stralende teint te krijgen is door dagelijkse activiteit. Je hoeft geen marathons te lopen om een mooie huid te krijgen – een dagelijkse wandeling of yoga biedt ook tal van voordelen voor de huid!

Een dagelijkse activiteit zorgt ervoor dat het bloed gaat pompen wat op zijn beurt de bloedsomloop en het zweten stimuleert – de manier waarop de natuur het lichaam ‘ontgift’. Wanneer je jezelf voldoende inspant zodat je gaat zweten wordt je lichaam aangemoedigd  om voedingsstoffen, hormonen en zuurstof af te geven waar je ze wilt hebben: in je huid!

Professionele behandelingen voor een stralende huid
Heb je jezelf ooit afgevraagd wat je in de behandelkamer kunt doen om de huid een broodnodige boost te geven? Stimulerende behandelingen – zoals Organic Touch massage, Bindweefselmassages en Peelings – kunnen het beste professioneel worden uitgevoerd door een ervaren en getrainde huidspecialiste voor veilige, zichtbare resultaten en in combinatie met botanische ingrediënten.

Een stralende huid met onze Eminence Organic Skincare producten
Je huidverzorgingsroutine is het laatste, maar zeker niet te vergeten middel om die prachtig stralende huid te krijgen. Door gebruik te maken van speciale ‘thuis treatments’ zoals een ‘hot’ masker of de verhelderende serums en niet te vergeten een goede dagelijkse reiniging gaat je huid van dof of mat naar stralend!

Wil je weten hoe jij de huid weer stralend krijgt? Boek dan nu een gratis huidanalyse bij ons in bij een van onze schoonheidsspecialisten. Zij kunnen je alles vertellen over de conditie van jouw huid en je adviseren over de te nemen stappen om ook jouw huid weer in stralende en gezonde conditie te krijgen.