Geef je blonde lokken een boost en karakter met een toner!

Maar wat is nou eigenlijk tonen van het haar?

Je zult ons misschien wel eens gehoord hebben in de salon als we bijvoorbeeld met highlights bezig zijn, over een toner in het haar bij highlights, ontkleuring, bayalage of ombre. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wij vertellen je graag alles over een toner en waarom het zo belangrijk is.

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Vaak heeft je licht geverfde haar een opfrisser nodig omdat er tonen in je haar zitten die je er niet in wil hebben. Denk hierbij aan geblondeerd haar dat geel of oranje wordt.

Geen oranje of gele gloed, een toner is de oplossing!

Toners zijn als het ware kleurpigmenten die een laagje leggen om het haar. Aangezien het een laagje betreft en je het dus niet inkleurt is het daarom niet mogelijk om een hele kleurverandering te doen met alleen een toner. Een toner is dan ook niet grijsdekkend en was je er na een tijdje weer uit.

Wat is het verschil tussen een toner en een kleurspoeling?

Eigenlijk kennen we een kleuring die je uit kunt wassen als een spoeling. Kleurspoelingen heb je in verschillende kleuren en hiermee kun je je haar vaak donkerder kleuren. Je geeft je haar dus een extra kleur. Net als spoelingen zijn toners zoals eerder beschreven ook pigmenten die een laagje over het haar leggen. Het verschil zit hem in de kleuring. Met een spoeling maak je het haar donkerder en met een toner geef je alleen je huidige haarkleur een boost of meer karakter en neutraliseer je ongewenste tonen als geel of oranje.

Blonde kleuren kun je bijvoorbeeld omtoveren naar een grijsblonde look, zandblond of juist rose blond. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met een toner je eigen haarkleur iets op te lichten waardoor je eigen haar mooi kan blenden met bijvoorbeeld highlights.

Hoe lang kun je doen met een toner?

Een toner was je in principe uit het haar en met een dagelijkse routine adviseren wij dit eens per 3 tot 6 weken te herhalen. Op deze manier houd je je haarkleur optimaal en kun je er veel langer van genieten.

Wil je nog meer weten over de toner, onze haarstylisten geven je graag een goed advies en beantwoorden al je vragen. Mail ons: hallo@yipkappers.nl