Hoe gebruik je een haarmasker en waarom is het zo goed?

Een haarmasker gebruiken als je al een crème spoeling gebruikt? Ja! Een haarmasker in combinatie met een crème spoeling gebruiken kan heel goed werken! Hoe? Lees hieronder verder.

Hoe en wanneer gebruik ik een haarmasker?

Naast het gebruik van een conditioner is het een goed idee af en toe je haar te versterken met een haarmasker. Dit is vooral belangrijk als je je haar verft, de stijltang gebruikt en vaak föhnt.

Een haarmasker dringt net iets verder door dan een conditioner en er zitten meer bestanddelen in die het haar meer voeden en sterker maken.

Een haarmasker gebruiken is belangrijk voor elke vrouw maar extra belangrijk voor vrouwen die hun haar regelmatig verven en stylen met een föhn of stijltang. Met de extra voeding van een haarmasker krijg je geen of minder snel kans op gespleten haarpunten. Ons haar heeft al zoveel te verduren, en het is fijn om het af en toe eens lekker te verwennen om het zo maximaal mooi te kunnen houden. Iedereen wilt toch glanzend, mooi en gezond haar?

 

Ook als je haar al iets te veel voor zijn kiezen heeft gehad…

Na bijvoorbeeld een zomer of periode waar in je net even teveel de stijltang hebt gepakt en weinig aandacht en verzorging aan je haar hebt gegeven, dan heb je nog een kans om de schade te herstellen en te beperken met een haarmasker. Een conditioner doet vaak te weinig voor je haar om zulke schade aan te pakken.

Wanneer gebruik je een masker?

Wij adviseren ongeveer 2x in de maand een lekker intensief masker voor je haar te gebruiken. Na een vakantie waarbij mijn haar veel geleden heeft en schade heeft opgelopen gebruik ik soms het masker 2 weken als een soort kuur.

Ook een haarmasker kuur volgen? Volg dan onderstaande stappen:

  • Breng 2x in de week een haarmasker aan (bijvoorbeeld woensdag en zaterdag)
  • Breng het haarmasker op handdoek droog en schoon haar aan
  • Verdeel het over de lengtes en de punten van het haar
  • Sla de aanzet over
  • Draai je haar in een knot
  • Leg een warme doek over je knot

Maak gebruik van een warme doek na het wassen en tijdens een masker of crème behandeling. Het is niet alleen ontzettend ontspannend maar door de stoom van de handdoek zorgt het er ook nog eens voor dat de haarschubben goed open gaan staan en het haarmasker diep de schubben in kan trekken.

Heerlijk!

Een warm doekje maken is heel simpel, Gebruik bijvoorbeeld een gastendoekje, dit is qua maatje lekker makkelijk in gebruik.

Het doekje maak je nat, wring het uit en leg het een paar seconde in de magnetron (15 seconden zijn al genoeg!). Vouw het uit, en leg het boven op je hoofd en ga even heerlijk op een stoel zitten met je ogen dicht! Geloof ons, dit is heerlijk. Laat het maskertje zo tussen de 5 a 15 min inwerken.

Mocht je geen magnetron hebben dan kan je het doekje onder heel heet water houden en uitwringen voor hetzelfde effect.

Wij zeggen: gewoon proberen:)!

Check ook onze leuke aanbieding ten aanzien van een fijn haarmaskers!