YIP Tips voor Droge Handen!

Je handen vaak en grondig wassen is vooral nu erg belangrijk, maar de huid van je handen heeft hier heel wat mee te verduren. Het resultaat is een droge, ruwe huid.

Omdat er op de handrug weinig vet zit én de huid daar veel dunner is, zijn tekenen van droogheid en veroudering veel sneller merkbaar dan van je gezicht.

Als je merkt dat je handen droog en craquelé worden, dan kunnen onderstaande tips je helpen om dit om te keren.

Kies rijke moisturizers voor je droge handen

Als inzepen een prioriteit is, de luchtvochtigheid laag is en verwarmingssystemen het vocht uit je huid zuigen, wil je terugvechten met de handverzorging van Éminence Organics.

De onlangs gelanceerde Mangosteen Replenishing Hand Cream is niet zomaar een handcrème. Het houdt de het vochtgehalte van de huid in stand zelfs na meerdere handwasbeurten, en daarbij verfijnt de het de huid ook nog eens door het  melkzuurcomplex wat is toegevoegd.

Een andere effectieve keuze is de Vanilla Mint Hand Cream.

Het biologische sheaboter-ingrediënt is een uitstekend verzachtend middel om de droge huid van je handen te hydrateren, met een delicate toon van verse vanille en munt. Avocado- en rozenbotteloliën voeden en revitaliseren de huid ook voor een gladde en jeugdige uitstraling.

Bescherm je handen met handschoenen

Handschoenen zijn niet alleen een stijlvol accessoire, maar ze zijn ook een essentiële stap om je handen te beschermen tegen uitdrogende elementen. Zorg ervoor dat je er altijd een paar in de buurt hebt om te beschermen tegen wind en om vocht in je huid te houden.

Handschoenen zijn vooral essentieel bij uitdrogende activiteiten zoals afwassen. Voorkom dat afwasmiddel je handen uitdroogt en draag rubberen handschoenen bij het schoonmaken van de keuken.

Het laatste waar je nu aan wilt lijden, is een ongemakkelijk geval van schrale handen.

Bescherm je huid met een zonnefactor

Volgens de  ‘Internal Medicine’ beschermt het insmeren van zonnebrandcrème op je handen ze niet alleen tegen huidkanker en zonnebrand, maar het is ook klinisch bewezen dat het ze beschermt tegen tekenen van veroudering.

In deze Australische studie vertoonden leden van de groep die dagelijks zonnebrandcrème gebruikten op gebieden zoals de handen 24% minder lijntjes, rimpels en grofheid op hun huid ervoeren.

Om hetzelfde effect voor je droge handen te bereiken, raden we aan om indien nodig zonnebrandcrème op je handen aan te brengen.

Een zonnebrandproduct zoals Lilikoi Mineral Defense Sport Sunscreen SPF 30 blokkeert niet alleen schadelijke UVA- en UVB-stralen, maar het hydrateert ook je huid en maakt het zijdezacht.

Voed je huid ’s nachts

We houden ervan om onze handen ’s nachts in een rijke lotion te coaten en een paar katoenen handschoenen aan te trekken (of schone sokken, dat mag ook).

Na een schoonheidsslaap zul je wakker worden met handen die net zo perfect gehydrateerd en zacht zijn als een babyhuid.

Bij Éminence Organics is het een van de beste oplossingen die we aanbevelen voor een droge huid: een nachtelijke behandeling.

Monoi Age Corrective Night Body Cream is een fantastische (en heerlijk geurende) manier om super droge handen te kalmeren met sheaboter die veel vetzuren bevat. Arganolie zorgt voor extra voeding, terwijl botanisch hyaluronzuur en nootmuskaat de huid opvullen en lijntjes en rimpels verminderen.

Verwen jezelf met een droge handbehandeling thuis:

1 Nadat je je nagels hebt gevijld, is de eerste stap van je organische manicure om je vingertoppen te laten weken en je nagelriemen te verzachten.

Voor deze weekoplossing mengen we graag een pompje Coconut Milk Cleanser in een kom met warm water. Laat de handen minimaal twee tot vijf minuten inwerken, zodat de vingertoppen en nagelriemen gehydrateerd en voorzichtig gereinigd worden.

2. Exfoliëren

Voelen je handen nog steeds een beetje ruw? Poets elke schilfertje huid weg met de sugarcrubs.

Je kunt kiezen uit drie heerlijke exfoliators – Coconut Sugar Scrub, Blueberry Soy Sugar Scrub en Cranberry Pomegranate Sugar Scrub – die dode huidcellen verwijderen en vocht bijvullen.

Spoel grondig en dep uw zijdezachte handen voorzichtig droog.

3. Hydrateer

Onze bekroonde Apricot Body Oil is de perfecte mix van luxe oliën om je nagels en nagelriemen diep te hydrateren. Masseer deze geurige olie in de handen en terwijl het absorbeert ben je in de gelegenheid om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen.

4. Voltooien

Maak je manicure thuis af door de Mangosteen Replenishing Hand Cream aan te brengen voor een fluweelachtige huid. Eén keer aanbrengen maakt je handen zijdezacht, zelfs bij meerdere handenwasbeurten.