Pompoen is niet alleen om te eten!

Pompoen is een typische herfstgroente en niet alleen om te eten

Pompoen is de gezonde herfstgroente waarmee veel gezonde gerechten mee kunnen worden bereid, maar ook in Skin Care en behandelingen enorm veel kan betekenen. Pompoenen zijn niet alleen gezond om te eten, maar zeker ook als verzorging en verbetering van je huidconditie waardevol.

Pompoenen zijn namelijk rijk aan enzymen, bèta caroteen, aminozuren en antioxidanten, allemaal belangrijk voor je gezondheid maar zeker ook een gezonde huid. Met voordelen die variëren van toenemende vochtgehaltes tot een helderder wordende huidskleur, is pompoen een superster voor het stimuleren van schoonheid.

Éminence Organics maakt volop gebruik van ingrediënten uit deze groentesoort. Een aantal op  pompoen (Pumpkin) gebaseerde producten zijn limited edition. Alleen verkrijgbaar in het seizoen, juist dan wanneer onze huid en lichaam behoefte hebben aan deze ingrediënten. Dat heeft de natuur toch niet voor niets zo mooi geregeld?

‘Wanneer de seizoenen veranderen, verandert ook je huid. Nu de herfst is aangebroken, is het tijd om je huid te herstellen van de zonneschade van afgelopen zomer en nieuwe huidproblemen aan te pakken die verband houden met seizoensverandering’.

Pumpkin Latte Hydration Masque (Limited Edition)

Een puree van verse pompoen om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden, gewoon thuis in je eigen badkamer!

Een laagje Pumpkin masker ruikt niet niet alleen heerlijk, het maakt je huid ook zijdezacht, soepel en levendig. De pompoenpulp en pompoenpitolie bevatten een breed scala aan heilzame voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen, vetzuren en AHA’s. (fruitzuren). Het helpt de natuurlijke vochtbalans herstellen met vitamine E en omega 9 vetzuren.

AHA’s zijn de sleutel tot een stralende teint, die helpen bij exfoliatie, verbeteren het vochtgehalte en verminderen fijne lijntjes en rimpels. Naast de AHA’s is de pompoen ook rijk aan antioxidanten, vitamine A en C, die de oxidatieve schade aanpakken.
Vitamine C vermindert bovendien donkere vlekken.

De voordelen voor je huid:

– Het hydrateert diep en maakt de huid voller
– Het stimuleert de productie van collageen
– Het hoge anti-oxidanten voorkomen veroudering
– Het levert de benodigde vitaminen en fruitenzymen

Yam & Pumpkin Enzyme Peel 5%

Deze peeling voor thuisgebruik is het hele jaar door verkrijgbaar. De peeling bevat melkzuur en glycolzuren, en verfijnt en egaliseert de huid, vermindert de donkere vlekken en zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen zonder irritatie. Neutraliseer de peeling na inwerking van ca 5 minuten door grondig afspoelen met water sluit af met de kalmerende Chamomile Tonique

Een diepere exfoliatie in het Beautycenter

Als je op zoek bent naar een diepere exfoliatie om je thuisverzorging te versterken is de Yam & Pumpkin Pro Enzym Peel 20% aan te bevelen. Deze peeling behandeling kun je ondergaan in onze salon.

De behandeling is los of in kuurverband te ondergaan, met voel- en zichtbare resultaten!