Wat doet de winter met jouw huid?

Met deze tips help je jouw huid de winter door!

 

Met deze tips help je jouw huid de winter door!De wintermaanden roepen een gevoel van gezelligheid en behaaglijk comfort op, maar brengen ook koude temperaturen met zich mee. Dat zorgt ervoor dat het vocht van je huid wordt uitgeput, waardoor deze droog en dof wordt. Om de kou te bestrijden, hebben we een paar essentiële huidverzorgingstips voor de winter, waaronder een speciale huidverzorgingsroutine voor in de winter. Bovendien hebben we een selectie van biologische huidverzorgingsproducten van Éminence uitgekozen om zelfs de droogste winterhuid te herstellen.

De impact van de winter op je huid

Elk jaar gebeurt het opnieuw. De winter daalt in en je huid wordt droog, ruw en dof. Om verschillende redenen is het koude seizoen vaak de slechtste tijd van het jaar voor je teint. Ten eerste zorgt de ijzige wind ervoor dat het vocht uit je huid wordt gezogen. Ten tweede compenseren we de lage temperaturen door de thermostaat hoger te zetten, waardoor het vocht verder uit je huid verdwijnt. Een dubbele aanval, dus. Geen wonder dat je huid het in de winter moeilijk heeft! Het resultaat van de winterse omstandigheden is een doffe en droge huid. Zonder vocht kan je huid gevoeliger zijn dan normaal. Zelfs vettere huidtypes ervaren droogheid en schilfering. Om je teint te kalmeren, hebben we een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet.

Hoe je je huid kunt beschermen tijdens de winter

 

Gebruik een luchtbevochtiger

Hete luchtverwarmers blazen vocht weg tijdens de winter, verwijderen belangrijke vetten en leiden tot een jeukende huid. Probeer deze uitdrogende effecten tegen te gaan door in plaats daarvan een luchtbevochtiger met warme of koude mist te blazen. Door opnieuw vocht in de lucht te brengen, wordt de geïrriteerde huid verzacht en gekalmeerd.

Douch en badder niet te warm, eindig koud

Hete baden en douches kunnen je opwarmen tijdens koude winterdagen, maar warm water – vooral op je gezicht – zal je huid alleen maar uitdrogen. Extreme temperaturen beschadigen de vochtbarrière van je huid, waardoor deze het vocht dat het nodig heeft om zacht en glad te blijven, niet vasthoudt. Sluit je douchebeurt af met koud water, het pept je op en je hebt het daarna echt minder koud.

Bestrijd de symptomen van een droge huid van binnenuit

Een droge huid pak je niet alleen van de buiten- maar ook van de binnenkant aan. Neem voeding dat rijk is aan gezonde vetten, jazeker, het verbetert het vochtgehalte van de huid! Vetzuren zoals omega 3 helpen de barrière van je huid aan te vullen en beschermen tegen vochtverlies. Avocado, noten, zalm en sardientjes zijn hier een welkome aanvulling.

Bescherm, voed en hydrateer je huid met de volgende stappen

  1. Reinig met een op olie gebaseerde reiniger. De Stone Crop Cleansing Oil is voor alle huidtypes, inclusief de vette huid. Het verwijdert make-up en onzuiverheden. Tegelijk vult het de huid aan met vochtinbrengende ingrediënten zoals zonnebloemolie en jojoba olie.
  2. Tonique; hydrateer je huid door het gebruik van onze speciale mists. Het is een conditioner voor je huid. Het voegt een basislaag hydratatie toe die de huid vochtrijk en zacht houdt. De Stone Crop Hydrating Mist bevat unieke eigenschappen om de droge huid te hydrateren, kalmeren en herstellen.
  3. Birch Water Purifying Essence: een van de beste manieren om je droge winterhuid te voeden is door een essence toe te voegen. Deze vloeistof is een kruising tussen een tonique en een serum. Het hydrateert diep en zorgt dat overige producten beter geabsorbeerd worden. Het sealt het bovenste huidlaagje waardoor minder vocht verloren gaat.
  4. Exfoliëren is de beste manier om een doffe winterhuid te doen herleven. De Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel kalmeert en vernieuwt zelfs de meest gevoelige huid zonder irritatie of roodheid. Deze is drie maal per week te gebruiken. Het voorkomt schilfering en een doffe huid.
  5. Een intense voeding en vocht geef je aan de huid door een special, dit kan een van de vele gezichtsmaskers zijn of de Rosehip Triple C + E Oil of de Facial Recovery Oil die verrijkt is met kostbare kruiden, olijfolie, salieblad extract en ylang-ylang. Het houdt de huid zacht en soepel. Geschikt voor alle huidtypes en in de ochtend of avond als extra te gebruiken.
  6. Hydrateren doe je met de Coconut Age Corrective Moisturizer, het bevat diep hydraterende kokos olie, shea butter en druivenpit olie.
  7. Plaatselijke uitdroging behandel je met de Rosehip & Lemongrass Repair Balm. Een natuurlijk herstelcomplex van rozenbottel en Rozemarijn vult het vocht aan en beschermt tegen effecten van omgevingsstress. Voor knieën en ellebogen, of als een ultrarijke gezichtscrème. Verwarm tussen de handen voordat je het aanbrengt.
  8. Het ideale en zeer nuttige product voor gezicht én lichaam ineen is de Rosehip & Lemongrass Soothing Hydrator, welke de droge winterhuid beschermt, vocht aanvult en herstelt. De verkoelende eigenschappen van kamfer en menthol zorgen voor een verfrissend gevoel om de huid te verjongen die is blootgesteld aan diverse omstandigheden. Handig, een product voor het totale lichaam inclusief gezicht, én daardoor extra voordelig!