Winter Proof Hair

Stralend de winter door!

 

5 Tips & Tricks

Winter: dit betekent korte dagen, koud, regen, wind en als het even tegen zit sneeuw. Voor je haar betekent dat: droog, statisch, futloos, pluizig en onhandelbaar. Het gaat alle kanten op en je haar plakt aan je gezicht. Je krullen zakken uit en het pluis gehalte neemt toe. Winterhaar. Gelukkig heeft ons team daar een aantal perfecte tips en tricks om jou wat op weg te helpen in deze donkere wintertijden. Met deze tips en tricks is jouw haar snel weer als vanouds! Dit artikel gaat jou helpen om jouw haar winterproof te maken en te behouden. Ook al zijn de dagen donker: be your own sunshine! Help je kostbare lokken een eindje op weg. 

Hier vijf handige tips die jou de winter door gaan helpen! 

  1. Kan ik met nat haar naar buiten tijdens de winter?

Ja, je leest het goed. Waarom zou je niet gewoon met nat haar naar buiten gaan? Kan toch prima? Nee, dit moet je absoluut niet doen. Doordat het buiten vriest en het koud is, bevriezen ook je natte lokken. Dit resulteert in beschadigd haar wat kan afbreken door de kou. Niemand wil kale plekken of beschadigd futloos haar. Föhn je haar dus of maak het goed droog. Gebruik een verzorgende olie die het haar soepel houdt en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Hiervoor hebben wij voor jou een geschikt product: De System Professional Luxe Oil Reconstructive Elixir.

Hoe vaak moet ik mijn haren wassen in de winter?

Als je je haar teveel wast met dit droge koude weer, dan heeft dit negatieve gevolgen voor zowel je haar als hoofdhuid. Je haar en hoofdhuid drogen namelijk uit, wat betekent dat het nog meer verzorging nodig heeft. Was je je haar maar 2 tot 3 keer per week, zodra het uitdroging voorkomt. Wil je toch je haar vaker wassen? Gebruik dan een droogshampoo. Dit geeft je haar een frisse boost!

Je kunt daar bijvoorbeeld de System Professional Instant Reset voor gebruiken.

Ben je geen fan van droogshampoo en wil je toch je haar wassen zoals je gewend bent? Kies dan voor een shampoo die perfect aansluit bij jouw haartype. Vergeet dan geen conditioner te gebruiken om de haarschubben te sluiten en nog extra te verzorgen. Wij adviseren om een shampoo en conditioner te gebruiken die het haar goed hydrateert, beschermt en verzorgd. De vochtbalans in het haar zorgt ervoor dat het haar in goede conditie blijft of juist heel droog en futloos wordt. Kies daarom voor een shampoo die zich vooral focust op het herstellen van de vochtbalans in het haar. 

Je kunt daar bijvoorbeeld de System Professional Hydrate Shampoo voor gebruiken. Neem er dan ook de conditioner bij, dan ga je voor de optimale verzorging!

Wordt mijn haar futloos door het winterse weer?

Futloosheid. Statisch. Plat. Vet. Dit zijn zo ongeveer de kernwoorden wat betreft haar in de winter. Je verlangt met de minuut meer naar de mooie zomer en naar weer een stralende bos glanzende lokken. Niet getreurd, ook dit resultaat kan behaald worden in de winter. Het is gewoon een kwestie van extra verzorging en  wat meer de tijd en moeite ervoor nemen. Wat erg goed helpt tegen futloos haar, het wondermiddel, namelijk een goede treatment. Denk hierbij aan een haarmasker of een goed verzorgende leave- in day cream. Het beste is om voor een volledige behandeling te gaan. Zeker voor de dames met lang haar. Je krijgt vaak last van uitgedroogd, futloos en statisch haar. Ook de haarpunten gaan sneller splijten. Op dat laatste zit niemand te wachten.  Tip: kom voor het beste advies naar de salon of laat ons jouw haar met een treatment verzorgen!

Hoe bescherm ik mijn haren in de winter?

Ja, je leest het goed. Letterlijk je haar beschermen. Het beste is, als je de kou moet trotseren, dat je je haar afschermt. En we weten wat je nu denkt: ‘ Ja, dan doe ik mijn muts af en is mijn haar statisch en plat’. Ook daar zijn een aantal oplossingen voor. Voor deze problemen hebben wij een goede oplossing!

Muts op? Nee, dan krijg ik geen volume. Om dit te voorkomen, gebruik de System Professional Volumize shampoo en bijpassende conditioner, toupeer je haar licht en dan ben je klaar om te gaan! Je hebt dan een warm hoofd EN haar met volume. Muts op? Nee, dan wordt mijn haar zo statisch. Ook hiervoor is een oplossing. Deze is simpeler dan je zou denken. De oplossing is namelijk als volgt: pak een borstel en je favoriete haarlak en spray dan wat haarlak op je borstel. Kam je haar lekker door. Doe dit wel voorzichtig, want niemand houdt van een zere hoofdhuid. Haarlak zorgt er namelijk voor dat je haar neutraliseert. De statische lading gaat ervan af. 

Ben je nog op zoek naar een goede stevige haarlak, die jouw haar in model houdt in deze koude tijden en je helpt met je haar niet- statisch maken? Wij kunnen je de Energy Control haarlak van System Professional aanraden.

Heeft warmte en koud extra effect op mijn haren? 

Het is in de winter niet goed voor je haar om extreme temperatuursveranderingen te ondervinden. Je haar krijgt dan keer op keer een klap van de of extreem warme temperatuur of van de koude droge buitenlucht. Daarom is het belangrijk je haar goed te beschermen tijdens/na het föhnen, stijlen of krullen. Voordat je hiermee begint, breng een haarserum aan in je haar. Als finishing touch kun je kiezen voor een finishing serum of een haarolie. Er zijn ook speciaal ontwikkelde sprays, foams of shapers, die zijn al helemaal geschikt, om het haar vooraf te preppen. De hitte beschermende producten die we jou kunnen aanraden zijn de System Professional Blue Shaper of de System Professional Amplifying Foam. Deze producten zijn de styling producten die jouw haar de gezonde glans en volume laat behouden ondanks het gebruik van een föhn, stijl – of krultang.